Angela Marsons: Tysta rop (Lind & Co 2017)
(Silent Scream. 2015)

Teresa Wyatt drunknar i badkaret. Tom Curtis super sig till döds. Arthur Connop blir påkörd. Det ser först ut som en massa olyckor men visar sig förstås vara noga planerade överfall och mord.

Mordserien tar dessutom sin början i samband med att professor Milton till slut fått tillstånd till att göra utgrävningar efter gamla mynt på den tomt där ett gammalt barnhem en gång i tiden legat.

Utgrävningarna avslöjar snart ett skelett efter en ung flicka, och sedan ett till... och ett till... Dessutom visar sig samtliga mordoffer ha en eller annan koppling till nämnda gamla barnhem!

Det blir kriminalkommissarie Kim Stone och hennes närmsta partner Bryant som måste avslöja alla de hemligheter som det gamla barnhemmet ruvar på. Fast en eller flera mördare härjar fritt och verkar vilja annorlunda.

Kim Stone är en polis värd att följa framöver i kommande titlar. Hon är en före detta barnhemsflicka själv och brinner lite extra för de här stackars döda flickorna. Vidare har hon ett direkt sätt som ofta retar upp chefer, vittnen och andra. Det här var en lagom lättläst, rätt spännande berättelse med en överraskande vändning på slutet. Sagan är 397 sidor lång och betygstrean för det hela går åt det starkare hållet.